Înapoi la pagina proiectului Neurochirurgie Pediatrică>           

Înapoi la blog-ul proiectului>

DE CE există un proiect de susținere a neurochirurgiei pediatrice?

Coordonatoarea proiectului: ”Sunt onorată că pot să coordonez acest proiect. Sper să devină similar cu proiectele de susținere cu care am intrat in contact din Elveția și Franța. Este chiar ceva normal ca secțiile de neurochirurgie pediatrică să aibă o organizație neguvernamentală care să le susțină activitatea.

DE CE? Pentru că este foarte important să avem grijă de sănătatea copiilor, micuților care vor face parte din societatea activă peste doar câțiva ani. Dacă acești micuți cu probleme neurochirurgicale sunt îngrijiți la timp și cu resurse corespunzătoare, există șanse să se recupereze neurologic 100%. Contează mult în procesul de recuperare membrii echipei care îngrijește, de exemplu, un copil de 2 ani cu traumatism cranio-cerebral survenit în urma unui accident de mașină. Contează să fie bine instruiți și să dispună de toate resursele necesare, de la medicamente până la aparatură corespunzătoare, pentru a putea crește șansele de recuperare ale micuțului.

Acum se înțelege de ce mă simt onorată să coordonez acest proiect care susține secția de neurochirurgie pediatrică de la Marie Curie? Și mă bucur că există și în România un proiect, cu ajutorul unui ONG, care să sprijine munca echipei de la neurochirurgie pediatrică.”