Înapoi la pagina proiectului Neurochirurgie Pediatrică>           

Înapoi la blog-ul proiectului>

Una dintre poveștile de succes de la Neurochirurgie Pediatrică

Despre povestea de succes care nu s-a terminat încă.

Este vorba de un băiețel care s-a născut prematur și care la două săptămâni de viață a dezvoltat condiții pentru hidrocefalie. Acest micuț bebe a ajuns, la 5 săptămâni de viață, în grija serviciilor de neonatologie și neurochirurgie pediatrică ale Spitalului Marie Curie. Și deși starea lui de sănătate era problematică, cele 2 echipe l-au sprijinit în lupta sa pentru supraviețuire.

După prima lună de tratament, micuțul a început să dea semne că învinge în lupta lui. După încă 3 luni de spitalizare și multiple intervenții neurochirurgicale, micuțul bebe a putut ajunge acasă pentru prima dată, alături de familie.

Dar povestea nu se termină aici. Micutul are implanturi care țin sub control hidrocefalia. Și ca orice dispozitiv medical, au avut nevoie de revizii. Acest lucru s-a tradus prin încă o serie de operații în următorii 2 ani. Ce spun părinții despre internări, intervenții: ” Nu este ușor să îl vezi pe cel mic că se simte rău sau foarte rău de la o zi la alta. Dar s-a intervenit de fiecare dată pentru a face funcționale implanturile dragului nostru. După fiecare operație, cel mic s-a trezit alt om, s-a trezit la viață, este din nou el. El care râde, se joacă, aruncă jucării, se învârte în cele mai neobișnuite poziții. Și știm că avem un sprijin puternic în echipa de la Neurochirurgie Pediatrică când cel mic dă din nou semne că implanturile nu-l ajută.” Când auzi povestea aceasta, poți simți grija părinților, dar și bucuria deplină pe care o resimt când cel mic este din nou bine. Așa-i?

Susține îngrijirea acordată copiilor cu probleme neurochirurgicale!