Articole despre activitățile echipei din Asociația Comunitatea Noastră​

Proiectele susținute de Atelierul Caritabil TERANA​

 
A fost o zi de vineri, dar dintr-o nouă perioadă. 
Am făcut ce făceam și până acum: îngrijit de copii, lecții cu unul dintre ei, câteva telefoane, câteva mail-uri PLUS ce fac mulți zilele acestea.
 
Bună!  Sunt Adina Duță,  coordonatoarea proiectelor Asociației Comunitatea Noastră, dar în principal a Atelierului Caritabil Terana. 
 
Vă spuneam că am făcut în prima zi de după starea de urgență ce face toată lumea după 2 luni de încetinire a ritmului activităților.  AM REINVENTAT ATELIERUL CARITABIL TERANA.  Nici nu aveam cum altfel, când în toate ONG -urile din jur, lumea se inventează,  reinventează,  se adaptează la o nouă situație epidemiologică generală. 
 
Am realizat mai bine că Atelierul Caritabil Terana este sursa principală de venituri pentru proiectele ONG-ului Asociația Comunitatea Noastră și a devenit centrul universului meu (profesional). 
 
În perioada stării de urgență am observat, încă o dată,  că sunt în România  foarte multe ONG-uri. Fiecare cu serviciile și beneficiarii ei, că s-au adaptat noilor cerințe epidemiologice, că au depus multe eforturi pentru a sprijini sistemul sanitar și persoanele vulnerabile. CU BANII CELOR CARE PLĂTESC ORICUM TAXE PENTRU A   SPRIJINI SOCIETATEA. Asociația Comunitatea Noastra este doar un ONG în ”marea” non-profit din România. 
Și am mai observat că cei care au resurse financiare în plus își aleg singuri cauzele pe care să le sprijine și i-am simțit agasați de atâtea cereri de sponsorizări și de donații.
 
De aici, până la a face din Atelierul Caritabil Terana centrul universului meu, a fost doar o secundă.
 
Atelierul Caritabil Terana produce colecții de produse, pe care le vinde în schimbul donației d-voastră.  
 
 
Mă interesează ce vă doriți să cumparați handmade.
La Terana lucrăm manual, cu materiale naturale  (biodegradabile) în proporție de 70-80%. 
Mai multe despre Terana, în curând!
 
Urmăriți-ne și faceți din Terana unul dintre locurile de unde cumpărați de obicei (online) !

Floricica de la logo-ul Atelierului Caritabil Terana este un simbol cules de pe ia românească.

Motivul brodat este floricica mărului, folosit mai ales între 1891-1911 pe iile din Bucovina, regiunea Rădăuți, sat Balca.

Floricica mărului, culeasă de pe ii românești, este unul dintre motivele tradiționale pe care le adoptăm în creațiile Terana.

Urmăriți-ne și faceți din Terana unul dintre locurile de unde cumpărați de obicei (online) !

 

Credit foto: https://neurosciencenews.com/machine-learning-children-15739/

Creierul.

Toată lumea știe ce este, unde este și la ce folosește. 

Chiar știm?  Până nu i se întâmplă ceva copilului tău la creier, nu realizezi cât de multe nu știi despre creier. A fost cazul meu, cel puțin.

Și tot atunci îți dai seama că știi puține despre neurochirurgie și neurologie pediatrică.

Neurochirurgia pediatrică nu servește doar ”reparării” capului după un accident, ci și ”reparării” coloanei vertebrale, dacă este necesar. 

Ce le este util părinților să știe despre creier? De ce au nevoie de informații mai multe?

Încep cu un răspuns la ultima întrebare, din postura de părinte a unui copil cu probleme neurochirurgicale. 

Din ce am observat, dacă un copil bolnav are lângă el un părinte informat și calm, și el va fi calm și va răspunde bine la tratament  (excepție făcând cazurile în care copilul este într-un stadiu avansat al bolii). A ști mai multe despre ce parte a creierului copilului a avut de suferit, a înțelege care sunt opțiunile de intervenție medicală,  îl face pe părinte mai conștient și mai sigur, prin urmare mai puternic pentru a-și sprijini copilul.

Și mai concret, ce îi este util unui părinte să știe despre creierul copilului său? Câteva noțiuni de anatomia creierului, adică din ce este compus, cum funcționează mecanismele în creier,  cum se pot explica aceste mecanisme unui copil ( prin povești terapeutice) plus detalii despre afecțiunea copilului, cauzele apariției bolii și care sunt șansele de vindecare în cazul propriului copil.

Complementar, neurologia pediatrică este încă o arie medicală care se preocupă de bolile provocate de anumite mecanisme sau particularități ale creierului, intervenind cu medicație și terapii.

În concluzie, creierul copilului nostru  –  cum îl cunoaștem?  cum îl protejăm?  cum îl îngrijim? 

Ne facem timp să îl cunoaștem atunci când copilul are o problemă. Părinții de obicei își protejează copiii de lovituri la cap, de căzături,  de accidentări la coloana vertebrală. În cazul unor boli sau traumatisme ale creierului și coloanei vertebrale este necesar ca îngrijirea părinților să fie completată de îngrijirile unei echipe din care face parte și un neurochirurg.  Echipa de specialiști cuprinde și anestezist, pediatru, cât și alți medici, în funcție de boala copilului.

Sănătatea creierului copilului nostru este foarte importantă. Și în cazul în care creierul sau coloana copilului suferă schimbări ireparabile,  părintele îl poate îngriji așa cum este el. Și mai presus de toate, îl poate iubi la fel ca pe un copil fără nevoi speciale.

Investește în sănătatea mintală a copiilor!

Ce știi despre serviciile pediatrice pentru copii din România? Dar despre cele de chirurgie pediatrică? Noi știm multe despre Secția de Neurochirurgie Pediatrică de la spitalul Marie Curie. Află și tu cum funcționează această secție AICI!

Maratoanele de lectură online

Vino să citești lent, dar cu un ritm susținut timp de o lună. În orice lună dorești!Te încurajăm, fie că ești copil sau adult, să analizezi mai atent ce idei găsești pe parcursul lecturilor și ce simți când citești. Descoperă calendarul maratoanelor de lectură!

0

Your Cart